نگاهی به انتخاب شعارهای ۲۱ سال اخیر رهبر انقلاب
شعار سال با دو منظور مطرح می‌شود یکی جهت دادن به سیاست‌های اجرائی و عملکرد مسئولین دولتی و مسئولین حکومتی است، یکی توجه افکار عمومی است.

نگاهی به انتخاب شعارهای ۲۱ سال اخیر رهبر انقلاب

 با نزدیک شدن به لحظه تحویل سال، همگان منتظرند ضمن استماع فرمایشات مقام معظم رهبری، نسبت به نامگذاری سال جدید آگاهی یابند؛ نامگذاری‌هایی که به طور رسمی از سال ۱۳۷۸ به فراخور شرایط زمانی و با توجه به اقتضائات سیاسی، فرهنگی و اقتصادی انجام می‌گیرد.

برخی فلسفه این نامگذاری‌ها را جلب توجه مردم و مسئولان به یک ارزش و یا نقیصه و مشکل می‌دانند که مقام معظم رهبری با توجه به اِشراف نسبت به مسائل کلان کشور و همچنین دوراندیشی منحصر به فرد، بر روی آن تاکید می‌ورزند و آحاد مردم و مسئولان را دعوت به اهتمام و تمرکز بر روی آن امور می‌کنند.

مقام معظم رهبری، در تاریخ اول فروردین ۱۳۹۷ در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی، درباره اهداف طرح شعار سال، فرمودند: بعضی‌ها می‌گویند «شما شعار سال معیّن می‌کنید، فایده‌ای ندارد؛ عمل که نمی‌کنند، چرا بیخودی شعار سال معیّن می‌کنید؟»؛ بنده قبول ندارم این حرف را. شعار سال با دو منظور مطرح می‌شود: یکی جهت دادن به سیاست‌های اجرائی و عملکرد مسئولین دولتی و مسئولین حکومتی است، یکی توجه افکار عمومی است؛

یعنی افکار عمومی توجّه پیدا کنند به اینکه چه مسئله‌ای امروز برای کشور مهم است؛ امروز برای کشور مسئله‌ی کالای ایرانی یک مسئله‌ی مهمّی است. دولتی‌ها هم البتّه ممکن است در سالهای مختلف، بعضی‌هایشان این شعارهایی را که ما هر سال معیّن می‌کنیم قبول نداشته باشند، امّا آنهایی که قبول دارند تلاش میکنند، عمل میکنند، به قدر توان خودشان کار میکنند؛ البتّه اگر کار، بهتر و جامع‌تر انجام بگیرد، نتایج بیشتری به دست می‌آید. بنابراین، این‌جور نیست که این شعارها بی‌فایده باشد؛ نخیر، شعارها اتّفاقاً بافایده است.

مسائل مربوط به امور اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و عدالت اجتماعی، مباحثی هستند که بیشترین فراوانی را در میان نامگذاری‌های سالیانه از سوی مقام معظم رهبری دارند.

در ادامه به نامگذاری‌های صورت گرفته از سوی مقام معظم رهبری در ۲۱ سال اخیر اشاره می‌کنیم:

سال ۱۳۷۸ با توجه به تقارن صدمین سالگرد ولادت بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی با طلیعه بهار، سال امام خمینی (ره) نام گرفت.

سال ۱۳۷۹ چون دو عید غدیر طی سال شمسی وجود داشت نام امام علی (ع) برای سال انتخاب شد.

سال ۱۳۸۰ یا توجه به اقدامات خصمانه و توسعه طلبانه جهان استکبار به سرکردگی آمریکا در منطقه غرب آسیا و همچنین ضرورت توجه مسئولان به امر اشتغال زایی و کارآفرینی در کشور، مقام معظم رهبری این سال را سال اقتدار ملی و اشتغال‌آفرینی نامیدند.

سال ۱۳۸۱ با توجه به تقارن ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان با آغاز سال شمسی، سال عزت و افتخار حسینی نام‌گذاری شد.

سال ۱۳۸۲ به عنوان سال خدمت‌گذاری نام‌گذاری شد.

سال ۱۳۸۳ با توجه به اینکه سال آخر تصدی‌گری دولت هشتم محسوب می‌شد و ضرورت داشت دستگاه‌های دولتی گزارشی از عملکرد خود را تقدیم مردم کنند، مقام معظم رهبری این سال را سال پاسخگویی نامیدند.

سال ۱۳۸۴ سال همبستگی ملی و مشارکت عمومی نام نهاده شد که این نامگذاری مبتنی بر در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری نهم و همچنین افزایش حجم تبلیغات منفی و غوغاسالاری غربی‌ها پیرامون برنامه صلح آمیز هسته‌ای کشورمان و ضرورت احتراز فعالان و کنشگران سیاسی و رسانه‌ای داخلی از مناقشات حزبی و جناحی بود.

سال ۱۳۸۵ با توجه به توهین برخی نشریات غربی به ساحت مقدس نبی‌اکرم (ص) و غلیان احساسات دینی مسلمانان سراسر جهان و انزجار آن‌ها از هتک حرمت‌کنندگان به ساحت مقدس نبوی، سال پیامبر اعظم صلی‌الله علیه و آله نام نهاده شد.

سال ۱۳۸۶ با توجه به تلاش همه‌جانبه و مذبوحانه دنیای استکبار برای ایجاد تفرقه در میان امت اسلام و ملت ایران، سال اتحاد ملی، انسجام اسلامی نامگذاری شد.

سال ۱۳۸۷ سال نوآوری و شکوفایی نام نهاده شد.

سال ۱۳۸۸ با توجه به سرانه بالای مصرف انرژی در کشور، سال اصلاح الگوی مصرف نام گذاری شد.

سال ۱۳۸۹ در شرایطی آغاز شد که کشور یک سال بحرانی را بواسطه فتنه‌گری‌ها و زیاده‌خواهی‌های برخی مردودین سیاسی سپری کرده بود و به نوعی اهداف کلان توسعه‌ای کشور مغفول مانده بود؛ از اینرو مقام معظم رهبری این سال را سال همت مضاعف و کار مضاعف نامیدند.

سال ۱۳۹۰ با توجه به تحولات رخ داده در عرصه اقتصادی و فزونی یافتن اقدامات خصمانه غربی‌ها در تحریم کشور، این سال جهاد اقتصادی نام گرفت.

سال ۱۳۹۱ سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی نام گرفت که علت این نامگذاری، تحریم‌های اِعمال شده لجام‌گسیخته از جانب غرب و همچنین برخی سوء مدیریت‌ها از جانب مسئولان در عرصه اقتصادی بود.

سال ۱۳۹۲ با توجه به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و همچنین ضرورت عزم راسخ مسئولان برای عبور از معضلات اقتصادی، سال حماسه‌ی سیاسی و حماسه‌ی اقتصادی نام نهاده شد.

سال ۱۳۹۳ همچون سه سال گذشته، مقوله اقتصاد در نامگذاری سالیانه جای داشت؛ البته در این سال مقوله فرهنگ نیز مورد توجه قرار گرفت و مقام معظم رهبری این سال را سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نامیدند.

سال ۱۳۹۴ نیز سال دولت و ملت، همدلی و همزبانی نام نهاده شد.

 

سال ۱۳۹۵ از سوی رهبر فرزانه انقلاب سال اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل نام نهاده شد؛ بیست و نهم بهمن سال ۹۲، مقام معظم رهبری سیاست‌های کلی «اقتصاد مقاومتی» را ابلاغ کردند. این سیاست‌ها که داری ۲۴ بند است بر اساس بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام، از سوی معظم‌له تعیین و ابلاغ شد.
 

سال ۱۳۹۶ سال اقتصاد مقاومتی: تولید- اشتغال نام‌گذاری شد. رهبر انقلاب در نام‌گذاری این سال نیز همچون سال پیش از آن، با توجه به نیاز کشور به اقتصاد مولد و درون‌زا و دندان تیز کردن‌های دشمن در جنگ تحمیلی اقتصادی، شعار سال را با محوریت اقتصاد مقاومتی تعیین فرمودند.

 

سال ۱۳۹۷ از سوی مقام معظم رهبری با عنوان سال حمایت از کالای ایرانی نام‌گذاری شد. این نام‌گذاری نشان از اولویت اهمیت به کار و سرمایه و فعالیت اقتصادی و ذهن و ابتکار ایرانی بود.

 

سال ۱۳۹۸ از سوی مقام معظم رهبری با عنوان سال رونق‌تولید نام گرفت؛ این عنوان و این نام‌گذاری با توجه به اینکه اولویت و مسئله فوری و جدی کشور، مسئله اقتصاد است و کلید حل همه مشکلات اقتصادی،«توسعه تولید ملی» می‌باشد، صورت گرفت.

 



:: موضوعات مرتبط: فرهنگی , سیاسی , بصیرت , ,
:: برچسب‌ها: شعارهای ۲۱ سال اخیر- رهبر انقلاب ,
|
امتیاز مطلب : 263
|
تعداد امتیازدهندگان : 83
|
مجموع امتیاز : 83
نویسنده : وثوقی
تاریخ : یک شنبه 1 فروردين 1395
چرا باید به سال ۹۸ امیدوار بود؟/ اقدامات فرصت‌ساز اقتصادی در سال پیش‌رو
 
برخی از سیاست گذاری های اقتصادی از اواخر سال ۹۷ بیانگر آن است که در موضوعاتی که توفیقی در اجرای آن نداشته ایم خبرهایی خوشحال کننده ای به گوش می‌رسد که بیانگر ایجاد فرصت های قابل توجهی به روی اقتصاد کشور است، بنحوی که تاکید مقام معظم رهبری بر فرصت بودن تحریم ها بر ما ثابت می شود.

 

برخی از سیاست گذاری های اقتصادی از اواخر سال ۹۷ بیانگر آن است که در موضوعاتی که توفیقی در اجرای آن نداشته ایم خبرهایی خوشحال کننده ای به گوش می‌رسد که بیانگر ایجاد فرصت های قابل توجهی به روی اقتصاد کشور است، بنحوی که تاکید مقام معظم رهبری بر فرصت بودن تحریم ها بر ما ثابت می شود.



:: موضوعات مرتبط: بصیرت , ,
:: برچسب‌ها: منبع , راهبرد معاصر ,
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
:: ادامه مطلب
نویسنده : وثوقی
تاریخ : دو شنبه 3 فروردين 1398
گلستان را آب برد؛ رئیس‌جمهور هنوز در سفر تفریحی قشم به سر می‌برن
بحران سیل در استان گلستان بدون حضور مدیران سطح بالایی این استان اداره می‌شود. سوال اصلی در میان مردم و رسانه‌های استان گلستان این است که آقای استاندار کجاست؟

گلستان را آب برد؛ رئیس‌جمهور هنوز در سفر تفریحی قشم به سر می‌برند/ استاندار گلستان خارج از کشور است/ اکتفای روحانی و جهانگیری به تماس تلفنی برای مدیریت بحران سیل

بحران سیل در استان گلستان بدون حضور مدیران سطح بالایی این استان اداره می‌شود. سوال اصلی در میان مردم و رسانه‌های استان گلستان این است که آقای استاندار کجاست؟

 



:: موضوعات مرتبط: حوادث , بصیرت , ,
:: برچسب‌ها: مدیران پیر و خسته ,
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
نویسنده : وثوقی
تاریخ : دو شنبه 4 فروردين 1398
آشنا در چه جایگاهی برای نظام تکلیف تعیین می‌کند؟!
 

 آیا برای آشنا کیفرخواست صادر شده است؟/پایان ناهنجاری‌های سیاسی یک مشاور

به نظر می رسد در دولت روحانی، هیچکس در جای خودش حضور ندارد و روحانی نیز قدرتی یا انگیزه‌ای برای امر و نهی نسبت به مشاورین دست دوم و سوم خودش ندارد.

شامگاه چهارشنبه -۲۴ بهمن- تروریست‌های تکفیری، یک دستگاه اتوبوس حامل رزمندگان اسلام که پس از اتمام مأموریت مرزبانی از منطقه، عازم موطن خود بودند را در جاده خاش- زاهدان هدف حمله انتحاری قرار دادند.



:: موضوعات مرتبط: سیاسی , بصیرت , ,
:: برچسب‌ها: حمله انتحاری ,
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
:: ادامه مطلب
نویسنده : وثوقی
تاریخ : شنبه 26 بهمن 1397
این بار از عقل سلیم استفاده نکنید +عکس
 

 



:: موضوعات مرتبط: خبر , بصیرت , ,
:: برچسب‌ها: این بار از عقل سلیم استفاده نکنید , عکس ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : وثوقی
تاریخ : چهار شنبه 23 خرداد 1397
چرا هیچ‌کس برای شهدای مرزبانی «پست» و «توئیت» نمی‌گذارد
چرا هیچ‌کس برای شهدای مرزبانی «پست» و «توئیت» نمی‌گذارد/ خیلی‌ از ما وجود نداریم ثانیه‌ای جای آن‌ها باشیم

خبرگزاری فارس: چرا هیچ‌کس برای شهدای مرزبانی «پست» و «توئیت» نمی‌گذارد/ خیلی‌ از ما وجود نداریم ثانیه‌ای جای آن‌ها باشیم

بازیگر کشورمان عنوان کرد: هیچکس نه آنچنان برای شهدای وطن توییت کرد، نه پست گذاشت، نه تشکر کرد نه هیچ چیز دیگری؛ تکرار می‌کنم این عزیزان شهدای مدافع وطن هستن که خیلیامون وجود اینکه ثانیه‌ای جای آن‌ها باشیم را نداریم.

 در روزهای اخیر خبر اعدام یکی از سارقان مسلح در فضای مجازیو به خصوص توسط برخی سلبریتی‌ها سروصدای زیادی به پاکرد درحالی که نسبت به خبر شهادت چندتن از مرزبانان جوان کشورمان بی توجه بودند.

میلاد کی‌مرام بازیگر کشورمان برخلاف بسیاری از سلبریتی‌ها با انتشار تصویری از شهدای مرزبانمان در اینستاگرامش نوشت: «شامگاه ۲۷ فروردین نیروهای مرزبانی میرجاوه با اشرار و گروهک تروریستی درگیر شدند. در این درگیری استوار یکم وحید حسین زاده و سرباز وظیفه ابوالفضل غلام پور، پاسدار محمد نور رجبیان و بسیجی ذکریا گمشادزهی به شهادت رسیدند. پ ن :امروز از ساعت ۹ قرار بود مراسم تشیع باشه. تو زادگاهشون. شهدای مدافع وطن. هیچکس هم نه آنچنان براشون توییت کرد، نه پست گذاشت،نه تشکر کرد نه هیچ چیز دیگه ای. تکرار میکنم این عزیزان شهدای مدافع وطن هستن که خیلیاتون یا بهتر بگم خیلیامون وجود اینکه ثانیه ای جای اینها باشیم نداریم. از خودم شروع میکنم که به کسی بر نخوره. پ‌ن‌:هنوز هم قهرمان داریم. فقط گاهی وسعت نگاهمون کم میشه ،و گاهی هم انتخابامون اشتباست.برای نسل بی قهرمان یا بهتره بگم کم قهرمان من شما همیشه قهرمانید و روحتون شاد در کنار پروردگار. پست موقت تو‌ضیح (در دل طور)لطفا هی نگین مسئولین چرا هیچ کار نکردن،هنرمندا چرا هیچ کار نکردن، ورزشکاران چرا ،چرا برای کس دیگه پست گذاشتن...! ادای دین به این قهرمانان یک پست یا توییت سادست که نه ربطی به مسئول داره نه هنرمند نه ورزش کار ...این کارو که خودتونم میتونید انجام بدید.#از خودمون شروع کنیم»

 



:: موضوعات مرتبط: فرهنگی , شهدا , بصیرت , ,
:: برچسب‌ها: شهدای مرزبانی ,
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
نویسنده : وثوقی
تاریخ : یک شنبه 30 فروردين 1397
قصه‌های قرآن؛ قوم بنی اسرائیل توسط چه کسی گوساله پرست شدند؟/آشوب سامریِ منافق در غیاب موسی (ع)

به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛یکی از مورخین و تاریخ نگاران بزرگ بشریت، پروردگار عالم و کتاب مقدس قرآن کریم است که با بیان روایت های مختلف، تاریخ اسلام را ورق می زند.

در آیات و روایات مختلف درخصوص داستان حضرت موسی (ع) آمده است:

زمانی که حضرت موسی (ع) از دست فرعونیان نجات یافت،تصمیم برای ملت بنی‌اسرائیل داشت تا حکومتی تشکیل دهد. هر حکومتی نیاز به قانون دارد او با گروهی از برجستگان بنی‌اسرائیل به کوه طور رفت، تا الواح تورات را از درگاه خدا بگیرد، تا همان کتاب آسمانی قانون اساسی مردم شود.

نخست طبق وعده خدا به بنی‌اسرائیل فرمود: «من 30 روز از میان شما غایب هستم، جانشین من برادرم هارون است. در پرتو راهنمایی‌های او به زندگی ادامه دهید تا من بازگردم.»

موسی (ع) به کوه طور رفت و به مناجات و عبادت پرداخت. 30 شبانه‌روز به پایان رسید، خداوند 10 روز دیگر را به آن افزود و در مجموع آن 40 روز شد. از آنجا که در آغاز هر انقلاب، حوادثی انقلابی رخ می‌دهد و خود انقلاب کرده‌ها، گاهی حزب و گروه خاصی را به دور خود جمع می‌کنند. قوم موسی (ع) نیز از این انحراف مصون نماند. موسی‌ بن ظفر که بعدها به نام سامریِ معروف شد از بین‌اسرائیل بود، او همان کسی بود که ماجرای درگیری او با قُبطی، موسی به کمک او شتافت و قُبطی را کشت.

سامری با اینکه سابقه انقلابی داشت و از یاران موسی‌ بن ظفر بود، پس از پیروزی موسی (ع) جزو منافقین شد و در غیاب موسی (ع) و از زمینه‌ای که در میان بین‌اسرائیل وجود داشت، سوءاستفاده کرده و از طلاها‌ی فرعونیان که جمع شده بود با زیرکی خاصی مجسمه گوساله‌ای درست کرد و مردم را به پرستش او دعوت نمود.

بر اثر وزش باد از سوراخ‌های بدن این مجسمه صدایی همچون صدای گوساله بیرون می‌آمد و به این ترتیب اکثریت قاطع جاهلان بنی اسرائیل از توحید خارج شده و گوساله پرست شدند.

پس از آن هارون هرچه قوم را نصیحت کرد و آنها را از گوساله پرستی برحذر داشت به سخنش اعتنا نکردند، حتی با جوسازی‌ها و هیاهو خود نزدیک بود او را هم بکشند.

منبع: قصه های قرآن به قلم روان، محمد محمدی اشتهاردی



:: موضوعات مرتبط: فرهنگی , سیاسی , مذهبی , بصیرت , ,
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
نویسنده : وثوقی
تاریخ : پنج شنبه 12 بهمن 1396
رحمانی فضلی در اولین جلسه پنجمین دوره شورای عالی استان‌ها:قطعاً با عاملان خشونت، آسیب‌ به اموال عموم

خبرگزاری فارس: قطعاً با عاملان خشونت، آسیب‌ به اموال عمومی  و سلب امنیت مردم  برخورد می شود

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور صبح امروز در اولین جلسه پنجمین دوره شورای عالی استان‌ها که به میزبانی وزارت کشور برگزار شد، در مورد حوادث اتفاق افتاده در روزهای اخیر در برخی مناطق کشور گفت: فرصتی بود تا همه کسانی که نسبت به جمهوری اسلامی ایران و مردم بغض و کینه دارند و توطئه می‌کنند و ثبات بین مردم را نمی‌پسندند یک بار دیگر کاملاً دستشان رو شود.

وی ادامه داد: مطالبه‌گری مردم چیز جدیدی نیست، همیشه مردم برای درخواست مطالباتشان مراجعاتی به مسئولین داشته‌اند، چه در مقابل دولت، مجلس، استانداری‌ها و در جاهای دیگر تجمعاتی بوده است و همیشه دولت، مجلس، قوه قضاییه و مسئولین  بر این بودند که اینگونه مراجعات را به گونه‌ای پاسخ دهند که به محل تجمع و اعتراضات کشیده نشود.

رحمانی فضلی گفت: ما واقعاً وارث مؤسسات مالی و نظام‌های مالی بوده‌ایم که هیچکدام از آنها در این دولت اتفاق نیفتاده و همه آنها برای زمانی است که بدون حساب و کتاب و نظارت و کنترل و مدیریت ایجاد شده‌اند و متأسفانه مردم اعتماد کرده‌اند و اینها هم به دلیل مدیریت غلط به شرایطی رسیدند که مردم دچار مشکل شدند.

وزیر کشور خاطرنشان کرد: بیش از 95 درصد از مشکلات مالی این مؤسسات را حل کرده‌ایم، رقم بسیار بزرگی را به مردم پرداخت کرده‌ایم. حدود 3 درصد اینها که بالای 200 میلیون تومان دارند و رقم آن بسیار رقم اندکی است باقی مانده‌اند. این دولت ضمن اینکه این مؤسسات را ساماندهی می‌کند باید ناکارآمدی مدیریت‌های قبلی را پاسخ دهد.

رحمانی فضلی بیان داشت: دولت به جد برای رفع موانع تولید و اشتغال کار می‌کند، ما مسائلی مثل بانک‌ها، بازنشستگان، پدیده و میزان را داشته‌ایم و همه اینها حل شده است.

 



:: موضوعات مرتبط: سیاسی , اجتماعی , بصیرت , ,
:: برچسب‌ها: تجمعات غیرقانونی ,
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
نویسنده : وثوقی
تاریخ : یک شنبه 10 دی 1396
اصلح

 



:: موضوعات مرتبط: فرهنگی , بصیرت , ,
:: برچسب‌ها: بصیرت , مقام معظم رهبری , رهبر ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : وثوقی
تاریخ : یک شنبه 17 ارديبهشت 1396
هشدارهای انتخابات

 



:: موضوعات مرتبط: فرهنگی , بصیرت , ,
:: برچسب‌ها: هشدارهای انتخاباتی , مقام معظم رهبری ,
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
نویسنده : وثوقی
تاریخ : یک شنبه 17 ارديبهشت 1396
نگاهتان به بیرون از مرزها نباشد...
 

 



:: موضوعات مرتبط: فرهنگی , اجتماعی , بصیرت , ,
:: برچسب‌ها: بصیرت , مقام معظم رهبری , توجه به درون کشور ,
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
نویسنده : وثوقی
تاریخ : یک شنبه 17 ارديبهشت 1396
شیفتگان سرگرمی
 


:: موضوعات مرتبط: بصیرت , ,
:: برچسب‌ها: بصیرت ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : وثوقی
تاریخ : یک شنبه 27 فروردين 1396
با این همه مسئول ؛ مسئولیت نشناس آقا همچنان تنهاست ...
افسران - با این همه مسئول ؛ مسئولیت نشناس آقا همچنان تنهاست ...

6 وزیر برای رفع فیلتر «کلش‌ آف کلنز» یک ماه وقت گذاشتند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به پیگیری یک ماهه شش وزیر برای رفع فیلتر بازی «کلش‌آو کلنز» اشاره کرد و گفت: این که تعدادی از وزراء وقت زیادی را برای رفع فعالیت بازیهای رایانه‌ای صرف می‌کنند نشانه عزم جدی در حمایت از این فضای جدید است.



:: موضوعات مرتبط: فرهنگی , سیاسی , بصیرت , ,
:: برچسب‌ها: آقا_تنهاست , همچنان , وزیر , وزرا_کابینه ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : وثوقی
تاریخ : شنبه 21 اسفند 1395
معیار را با نامزدهای انتخاباتی پیش رو

اگر دو نفر از اصحاب خاص امیرالمومنین برای انتخابات نامزد شوند، شما به کدام یک رای نمیدهید؟

مالک اشترنخعی یا کمیل؟چرا؟        
چرا به مالک اشتر رای میدهیم؟

در واقع سوال مهمتر این است که  چرا به کمیل رای نمیدهیم؟
دعای کمیل معروف را امام علی(ع) به همین جناب کمیل بن زیاد تعلیم داد.
هر دوی این شخصیتها، انسانهای خوبی هستند،اما مگر انسان خوب، الزاما سیاستمدار و مسوول خوبی هم هست؟
هر دوی اینها، در بسیاری از مراتب و مقامات شاید هم سطح باشند.
اما چرا به کمیل رای نمیدهیم؟

مساله اینجاست.

تاریخ را بخوانید:

در سال ۳۹هـ. ق. کمیل بن زیاد از جانب امیرالمؤمین (علیه السلام) به فرمانداری شهر هیت منصوب شد. پس از مدتی خبر به وی رسید که یاران معاویه به فرماندهی «سفیان بن عوف» قصد یورش به هیت را دارند، به خیال اینکه آن‌ها در «قرقیسا» هستند، بدون اجازه امام علی (علیه السلام) ۵۰ نیروی مسلح را برای دفاع در شهر گذاشت و خود و یارانش به طرف آنجا حرکت کرد، تا در جنگ پیشدستی کرده باشد. سپاهیان معاویه از فرصت استفاده کرده به هیت حمله کردند و به غارت پرداختند. امام علی (ع) نامه‌ای به کمیل بن زیاد نوشت و او را سرزنش کرد.

ناراحتی و گلایه امام علی(ع) از کمیل:
سستی انسان در انجام کارهایی که بر عهده اوست، و پافشاری در کاری که از مسؤولیّت او خارج است، نشانه ناتوانی آشکار، و اندیشه ویرانگر است. اقدام تو به تاراج مردم «قرقیسا» در مقابل‌‌ رها کردنِ مرزهایی که تو را بر آن گمارده بودیم و کسی در آنجا نیست تا آنجا را حفظ کند، و سپاه دشمن را از آن مرز‌ها دور سازد، اندیشه‌ای باطل است. تو در آنجا پلی شده‌ای که دشمنان تو از آن بگذرند و بر دوستانت هجوم آورند، نه قدرتی داری که در کنار تو نبرد کنند، و نه هیبتی داری که از تو بترسند و بگریزند، نه مرزی را می‌توانی حفظ کنی، و نه شوکت دشمن را می‌توانی درهم بشکنی، نه نیازهای مردم دیارت را کفایت می‌کنی، و نه امام خود را راضی نگه می‌داری.

اما نظر امام علی(ع) در مورد مالک اشتر:
«مالک! مالک چه بود! به خدا اگر کوه بود کوهی بود جدا از دیگر کوهها و اگر سنگ بود سنگی بود خارا که سم هیچ ستور به ستیغ آن نرسد و هیچ پرنده بر فراز آن نپرد،
خدا رحمت کند مالک را، او برایم چنان بود که من برای رسول خدا صلی الله علیه و آله بودم.


آدم خوب بودن دلیل بر نماینده، ریاست جمهوری و یا سیاستمدار خوب بودن نیست.
حکومت اسلامی، مالک اشتر می خواهد.
مالک اشتر سپر بلای علی(ع) بود.

به همین دلیل رهبر انقلاب فرمودند:

 آدمهایی را انتخاب بکنند که وقتی رفت در آن مسند نشست -حالا آن مسند هرچه باشد؛ چه مسند عضویّت در مجلس خبرگان باشد یا در مجلس شورای اسلامی باشد یا ریاست جمهوری باشد- خودش را سپر بلای مشکلات کشور قرار بدهد، فانی در خدمات و مصالح و منافع عمومی مردم باشد، کشور را به دشمن نفروشد، مصالح کشور را برای رودربایستی با این و آن زیر پا نگذارد؛ باید این را انتخاب کنند. این میشود یک انتخابات خوب.

این نظر و معیار را با نامزدهای انتخاباتی پیش رو مقایسه کنید.



:: موضوعات مرتبط: بصیرت , ,
:: برچسب‌ها: معیار , انتخابات ,
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
نویسنده : وثوقی
تاریخ : شنبه 21 اسفند 1395

صفحه قبل 1 صفحه بعد